Vejledende anbefalinger ved genåbning 27. maj

Folketingets partier er i forlængelse af Aftale om plan for genåbning af Danmark blevet enige om, at fase 2, jf. Aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning, pr. 27. maj 2020 udvides med blandt andre musik- og kulturskolerne (se aftale om genåbning).

Musik- og Kulturskolerne er nævnt under punktet Foreningsliv i aftaleteksten. Her står, at musik- og kulturskoler må åbne 27. maj men med restriktioner blandt andet i forhold til korsang mv. Kulturministeriet er i øjeblikket i gang med at udarbejde bekendtgørelsesændringer i henhold til genåbningsaftalen samt opdaterede retningslinjer for det sektorpartnerskab ’Foreningsliv’, som musik- og kulturskolerne hører ind under i forbindelse med genåbningen. I disse retningslinjer vil det også blive afklaret, hvilke restriktioner i forhold til korsang, der vil blive gældende. Kulturministeriet forventer, at bekendtgørelsesændringerne og retningslinjer offentliggøres tirsdag 26. maj.

Indtil nærmere afklaring henviser vi derfor til afstands-anbefalingerne i DMKs Covid19-sundhedsmæssige vejledende anbefalinger, der kan downloades herunder. Vi opdaterer vejledningerne løbende, som situationen og viden om smitte udvikler sig. I kan desuden finde plakater til udprint og ophængning her på siden. 

(De vejledende anbefalinger er udarbejdet i samarbejde med Klinik for Musikersundhed, Odense Universitetshospital. De vejledende anbefalinger har desuden været drøftet med Sundhedsstyrelsen.)

Hent de vejledende anbefalinger her (pdf) (25.05.2020)

Hent plakater til udprint her (pdf)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram