Orkestret HOPE overlever

ARKIV 19.01.2017:
Trods manglende økonomisk opbakning fra kommunen har orkesterprojektet HOPE i Høje-Taastrup fundet midler til at fortsætte.

I november 2016 var orkestret HOPE tæt på at lukke ned. Som vi beskrev her på damusa.dk, afviste Høje-Taastrup Kommune at yde tilskud til projektet. Hvis ikke der blev fundet midler til at fortsætte, ville HOPE og dermed et enestående orkestertilbud for 80 børn være fortid. Men der er godt nyt. For takket være et boligselskab, Høje-Taastrup Musikskole og en folkeindsamling er der nu penge nok til at fortsætte.

Sigter mod yderligere midler
Høje-Taastrup Musikskole har besluttet at skyde egne midler ind i HOPE-projektet. I første omgang 150.000 kr.

”Samtidig har det lokale boligselskab KAB bidraget med 250.000 kr. i 2017. Det giver et fundament for at søge flere midler. Vi vil etablere en forening, der skal være den officielle ansøger på eksterne finansielle midler. Foreningen skal samarbejde med musikskolen, som udfører den musikpædagogiske opgave,” fortæller Jan Hansen, leder af Høje-Taastrup Musikskole.

Sideløbende har Miljø- og EnergiCentret i Høje-Taastrup kørt en folkeindsamling til fordel for HOPE. Indsamlingen har indbragt 6.000 kr.

Om HOPE
HOPE står for ”House Of Performance” og er skabt i regi af Høje-Taastrup Musikskole. Formålet er at give børn og unge almendannelse og musikalske færdigheder, der kan løfte dem op generelt både socialt og fagligt. 80 elever er med i HOPE, der de senere år har givet talrige koncerter og høstet stor anerkendelse for de resultater, man har opnået.

Siden 2013 har orkesterprojektet HOPE haft stor succes med at få børn og unge fra Selsmoseskolen i Taastrupgård-området ind i musikkens verden. Projektet har været finansieret af midler fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med samlet lidt over 3 mio. kroner i perioden 2013-2016.

Mange forventede, at Høje-Taastrup Kommune ville medvirke til at køre projektet videre fra 2017 og frem. Men i oktober 2016 besluttede byrådet, at man ikke ville støtte HOPE.