En guldgrube af erfaringer

ARKIV 04.02.2016:
Værd at vide: I efteråret 2015 gik Skolemix.dk i luften, og websitet rummer videofortællinger, interviews og grundig information om 18 forskellige samarbejdsprojekter mellem folkeskole og musikskole.

Af Martin Blom Hansen

Samarbejdet mellem folkeskoler og musikskoler har spillet en meget stor rolle i 2015, og 2016 vil uden tvivl blive året, hvor mange projekter finder en fast form, og hvor nye projekter ser dagens lys.

Konkrete erfaringer, god praksis og gode råd er i høj kurs ude på musikskolerne og folkeskolerne. Sidste år fik DMKL, Danske Musik- og Kulturskoleledere, midler til www.skolemix.dk, som i lyd, billede og tekst fortæller om samarbejdsprojekter og metoder.

Rundt i hele landet
Skolemix.dk åbnede i september 2015 med fortællinger om 11 projekter. For eksempel et harmoniorkester på Sønderlandsskolen i Holstebro, en blæserklasse på Skårup Skole på Fyn og en violinklasse på Katrinebjergskolen i Aarhus. Siden er der kommet flere projekter til, så man nu kan dykke ned i 18 grundige historier med video, interviews med undervisere, info om læringsmål, brug af materialer og gode råd.

KIG INDENFOR HOS SKOLEMIX.DK

Om Skolemix:
Skolemix.dk er udviklet for Danske Musik- og Kulturskoleledere, DMKL, af projektleder Peter Lyster på baggrund af en bevilling fra Undervisningsministeriet.

Websitet er udviklet i samarbejde med webbureauet Moonbird.

Hvis man som lærer – i grundskole, musikskole eller kulturskole – har lyst til at dele et projekt eller noget materiale, kan man oprette sig som bruger af Skolemix.

www.skolemix.dk