Årets musikskolepriser til Gladsaxe-orkester og Ballerup Kommune

ARKIV 04.05. 2015:
DAMUSA’s musikskolepriser 2015 gik til orkestret Charlies Blåhval fra Gladsaxe Musik- og Billedskole, mens Ballerup Kommune blev valgt som årets musikskolekommune

De glade modtagere fik lørdag overrakt årets musikskolepriser fra Dansk Musikskolesammenslutning på Plænen i Tivoli i København.

-Høj kvalitet og et stort engagement kendetegner de ensembler, der i år var indstillet til prisen som Årets Musikskoleensemble. Og kandidaterne til prisen som Årets Musikskolekommune vidnede om målrettethed og initiativrigdom. Det sagde DAMUSA’s nye formand, Klaus Lynbech, før han uddelte priserne.

Som ved de tidligere uddelinger havde DAMUSA ved fristens udløb modtaget indstillinger og et imponerende materiale fra alle dele af landet til begge priser.

Årets Musikskoleensemble 2015

Den første pris, Klaus Lynbech uddelte, var prisen til Årets Musikskoleensemble 2015.

Kandidater til prisen som Årets Musikskoleorkester skal leve op til et eller flere af følgende kriterier:

 • De skal være alsidige, engagerede og kreative
 • De skal endvidere være socialt velfungerende og udadvendte
 • De skal vise, at de har en høj national standard

Orkestret Charlies Blåhval fra Gladsaxe Musik- og Billedskole fik prisen som Årets Musikskoleorkester. Blandt andet fordi Charlies Blåhval:

 • repræsenterer en musik der er udadvendt, imødekommende og inkluderende for omgivelserne. Musikken repræsenterer i høj grad glæden ved at spille.
 • rækker tilbage til en musiktradition, der har sit udspring i New Orleans med den sjove blanding af blæserinstrumenter og slagtøj der opstod, ikke mindst i forbindelse med begravelserne i New Orleans.
 • satser på den udadvendte spilleglæde, der også kan udfoldes som marchmusik,
 • er åbne for optag af nye instrumentalister, der kan stå i mesterlære hos de musikere der spiller i orkesteret –
 • og de spiller en musik, der indeholder et betydeligt element af improvisation, som ellers ofte går tabt i meget gennemarrangeret og reproduceret musik.

Årets musikskolekommune 2015

Ballerup Kommune fik prisen som Årets Musikskolekommune, fordi Ballerup er blandt foregangskommunerne i den direkte økonomiske prioritering af samarbejdet mellem musik- og folkeskolerne og med en plan for udvikling af samarbejdet.

-Det bør være et forbillede for andre kommuners prioritering af musikskolernes placering i det samlede billede af folkeskolereformen, sagde Klaus Lynbech, før han overrakte prisen.

Herudover har Ballerup Kommune vist fremsyn og musikkulturel prioritering ved at indrette en nedlagt skolebygning til en forbilledligt indrettet musikskolebygning, der kan danne rammen om et musikalsk læringsmiljø for skolens elever.

-Et stort tillykke til Ballerup Kommune, som sammen med diplomet hér får et kunstværk efter eget ønske til en anskaffelsesværdi af 10.000 kr. I DAMUSA’s bestyrelse glæder vi os til senere på året at aflægge Ballerup et besøg, sagde Klaus Lynbech.

 • Arkiv • Copyright 2019

 • linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram