30.000 elever får musik på hjernen

ARKIV 28.09.2016:
En stor undersøgelse blandt skoleelever skal gøre forskere klogere på, om musik kan styrke den generelle evne til indlæring.

Hvert år medvirker mellem 20.000 og 30.000 elever fra 0. klasse og op til 3.g i projektet Masseeksperimentet. Det er et forskningsprojekt i forbindelse med en årlig naturvidenskabsfestival, hvor man samarbejder med skiftende samarbejdspartnere inden for forskningsverdenen.

I år er der musik på programmet, og det er Center for Music In the Brain på Aarhus Universitet, der står for forskningsprojektet.

Masseeksperimentet 2016 undersøger blandt andet, hvor gode vi er til at lytte til små variationer i melodier, om der er en sammenhæng mellem hørefærdigheder og hvor i landet, vi bor, og om træning af specifikke musikalske færdigheder kan have effekt på andre færdigheder.

Masseeksperimentet 2016 kører i uge 38, 39 og 40, og 1.300 skoleklasser er med. De forskellige tests foregår via en app, hvor eleverne kan kaste sig over quizzer, spørgeskemaer og spil. Resultaterne af forskningen kan man læse i november på websitet masseeksperimentet.dk